Embleme Visinii

Avem onoarea si deosebita placere de a va prezenta insemnul heraldic al Asociatiei Sportive CFR Bucuresti. Conform unor publicatii ale vremii, se pare ca acesta este primul semn reprezentativ al echipei de fotbal care avea sa devina motorul uneia dintre cele mai emblematice miscari sociale din lumea sportului din Romania, Galeria lu’ Rapid!
Stema prezinta o serie de elemente care s-au dovedit in decursul anilor definitorii in formularea idealurilor si principiilor visinii.
Astfel observam in centru Scutul legiunilor romane de forma dreptunghiulara cu colturile rotunjite si marginile aurite care peste ani va fi reeditat intr-una din cele mai frumoase si expreaive coregrafii realizate pe Giulesti: R…ROMA, RAPID, ROMANIA.
Elementul heraldic central este incadrat lateral de lauri poleiti orientati vertical marcand peste ani nesupunerea in fata sistemelor nedrepte sau corupte („de n-ar fi arbitrii hoti…”), iar sclipirile aurului simbolizeaza lumina, soarele in opozitie cu singularele aparitii celeste nocturne („cate stele sunt pe cer…”).
Ornamentul de pe scut (umbo-ul) prezinta un jucator de fotbal in miscare simbolizand sportul rege si „controlul” in competitivitatea activa, fair-play-ul („ni-s prieteni adversarii, sportul tinta noastra e, cu mai micii cu mai marii, lupta, lupta, C.F.R.!”)
In partea de jos a blazonului se afla conturul ROTII INARIPATE, simbol al cailor ferate de care se leaga intreaga istorie alb-visinie si care sunt „leaganul” Galeriei, ritmul aparte al melodiilor si martorii tacuti ai minunatelor povesti din deplasari cand „cu echipa noaatra draga colindam tara intreaga”.
Pe fondul alb al aripilor feroviare este scris cu litere aurite acronimul CFRB, marcand numele echipei nascute in jarul dintre cele doua razboaie mondiale, un vis pastrat in suflet alb-visiniu indiferent de vremuri de aproape un veac. Boala noastra nu are leac! NU SUNT BARIERE PENTRU CAILE FERATE, POVESTEA NOASTRA MERGE MAI DEPARTE!