post

Din partea ”aristocraților”, pentru AFC Rapid!

În ultimele zile au apărut informații false cu privire la o pretinsă opoziție a ”aristocraților” față de un proiect de ”unificare” rapidistă.
Suporterii rapidiști nu trebuie să fie induși în eroare.
Clubul Aristocratic Rapid (CAR) nu este implicat sub nicio formă în adminstrarea și în mecanismele de decizie ale Academiei Rapid. În consecință, CAR nu are cum să blocheze o pretinsă ”fuziune” sau ”unificare” cu AFC Rapid ( în cazul în care un asemenea subiect chiar există și altundeva decât în imaginația celor care l-au lansat).
Este adevărat că în vara anului 2016 au avut loc două discuții cu dl. Horia Manoliu, care se prezenta drept președinte al AFC Rapid. De altfel, am vorbit public despre ele, la momentul respectiv.
Prima întâlnire a avut loc la locuința domnului dr. Mihai Pirvu, președinte al Clubului Aristocratic Rapid.
De bună credință, noi am luat de bune informațiile vehiculate de dl. Manoliu, cum că ar deține palmaresul echipei de fotbal Rapid. După acea primă întâlnire am stabilit să ne revedem în câteva zile la Baza Pro Rapid, unde dl Manoliu urma să ne prezinte actele care dovedeau deținerea palmaresului.
La întâlnirea de la Baza Pro Rapid, dl Manoliu nu ne-a prezentat vreun document doveditor. Însă ne-a informat că AFC Rapid are niște datorii la stat, ”vreo 40.000 de euro”.
Noi nu am vrut să ne asumăm datorii lăsate de cei care au devalizat Rapidul, așa că am închis din acel moment orice discuție cu dl. Manoliu.
Am decis atunci să mergem pe drumul drept, cu o asociație nouă, curată, lipsită de datorii. Am decis să construim o entitate fotbalistică pe care să o punem gratuit la dispozitia celui care va achizitiona marca și palmaresul, la licitație.
Așa a apărut CFR București, cu care am promovat în Liga a IV-a, în primăvara anului 2017. Noi am fi vrut ca asociația să funcționeze sub auspiciile Secției de Fotbal a Clubului Sportiv Rapid, pe care urma să o finanțăm din eforturi proprii. Dar nu a fost posibil.
Reafirmăm că proiectul CFR București nu a fost al Clubului Aristocratic Rapid. Că mai mulți membri ai organizației au susținut proiectul CFR București, în nume personal, este cu totul altceva.
Între timp, documentele ANAF au arătat că datoriile către stat ale AFC Rapid erau de peste 10 ori mai mari decât ni se spusese inițial. Am aflat apoi că AFC Rapid este inactivă fiscal și în situație de insolvabilitate fără bunuri urmăribile.
Toate acestea ne-au întărit convingerea că AFC Rapid nu poate contribui la renașterea rapidistă ci, din contră, cu această asociație sunt toate șansele ca Rapidul să fie pus la pământ a doua oară.
Pentru a susține activitatea fotbalistică, grupul de inițiativă CFR București a înființat asociația Club Sportiv Rapid Redivivus 2017, cu personalitate juridică.
Aceasta era situația în vara anului 2017, atunci când a apărut inițiativa primarului Sectorului 1, dl. Dan Tudorache.
Am participat la primele discuții și, cum proiectul ni s-a părut serios, am decis să punem la dispoziție asociația Rapid Redivivus, fără vreo pretenție celor care conduceau Academia Rapid. Așa cum am promis de la bun început.
Așadar, nu noi am venit la Primăria Sectorului 1 de mână cu investitori de carton, să cerem funcții și avantaje! Noi ne-am dat la o parte pentru a sprijini renașterea Rapidului. În plus, am avut o contribuție importantă la aducerea unui sponsor important al Academiei Rapid.
Suporterii trebuie să știe că AFC Rapid nu a fost exclusă de la discuții, doar că asociația era neeligibilă din cauza problemelor financiare.
După cum se poate verifica și din relatările presei din momentul respectiv, celor de la AFC Rapid li s-a pus în vedere că vor putea deveni parte în proiectul noului Rapid după ce-și vor fi rezolvat problema datoriilor către stat.
AFC Rapid nu numai că nu a rezolvat problema, dar apoi a blocat prin toate mijloacele obținerea personalității juridice de către Academia Rapid, spre dezamăgirea imensei majorități a rapidiștilor. Unde ar fi fost azi Academia Rapid dacă nu ar fi existat opoziția înverșunată a AFC Rapid, care azi țipă ca din gură de șarpe că nu este lăsată de ”aristocrați” să facă ”unitatea”?
Azi suntem convinși, mai mult ca niciodată, că AFC Rapid nu are nimic în comun cu adevăratul Rapid, cel din care suporterii fac parte integrantă.
Rapidul înseamnă spirit, suporteri și legende. Rapidul nu poate fi un ”bidon” pentru datoriile către stat făcute de cei care, de fapt, au distrus Rapidul!
Repetăm, Clubul Aristocratic Rapid nu ia parte la deciziile care se iau în cadrul Academiei Rapid. Dar dacă, eventual, s-ar pune problema și ni se va cere părerea, atunci vom spune clar că dezavuăm orice fel de asocieri în afara legilor, cu entități inactive fiscal.
Există azi o societate pe acțiuni. Și există un proiect susținut de marea masă a suporterilor.
Vreți să vă implicați? Atunci veniți, în nume personal și investiți, curat și transparent. Astfel veți putea participa la decizii.
Sau dovediți că sunteți capabili să aduceți investitori serioși, nu dintre cei care nu-s în stare să plătească nici măcar apa plată!
Suntem de acord cu o participare consolidată a suporterilor organizați în cadrul acționariatului. Am spus că acesta este drumul, încă din momentul în care patronul de la acea vreme a decis să ceară insolvența, marcând intrarea Rapidului într-o criză profundă.
Susținem o organizare a Rapidului pe principiul guvernanței corporative. Participarea suporterilor la acționariat este cea mai bună formă de exprimare a unității, în condițiile fotbalului de performanță de azi.
Noi, ”aristocrații”, am dus proiectul CFR curat și transparent, timp de un sezon. Am creat Asociația Rapid Redivivus, pe care am predat-o la cheie Academiei Rapid.
Dacă va fi nevoie, vom mai face și alte lucruri bune pentru Rapidul nostru.
”Aristocrații”, care și-au făcut veacul pe gradenele bătrânului ”Giulești” sau pe ”Republicii”, vor susține doar cauza Rapidului și nicidecum alte interese!