post

Clubul Aristocratic Rapid: câteva idei după meciul din 14 aprilie!

Am privit cu tristețe scenele de violență de pe Arena Națională, pe care nu galeria Rapidului le-a generat.
O spunem cu hotărâre: de aceste violențe se fac vinovați câteva zeci, poate sute de huligani, un număr infim în comparație cu cei aproape 37.000 de spectatori care s-au comportat ireproșabil, indiferent de echipa pe care au susținut-o. Din păcate, televiziunile de știri au avut ochi doar pentru acei huligani, care trebuie ținuți în afara arenelor sportive.
Remarcăm, de asemenea, cu mare tristețe și îngrijorare, reapariția mesajelor cu caracter rasist pe stadioanele noastre. Așteptăm o reacție promptă a autorităților și aplicarea legilor.
Suntem consternați că, la mai bine de 48 de ore de la evenimente, Ministerul Apărării Naționale, care finanțează CSA Steaua – organizatorul partidei – nu s-a delimitat de aceste mesaje.
Considerăm că mesajele rasiste, lansate de membri ai galeriei echipei CSA Steaua, nu fac decât să arunce o pată de noroi pe obrazul unei Armate membre a Alianței Nord-Atlantice.
Încă mai este timp pentru o reacție fermă din partea MApN. O spunem în calitate de cetățeni ai acestei țări și de contribuabili.
Suntem foarte curioși să aflăm și cum va judeca aceste evenimente Asociația Municipală de Fotbal București. Oare s-a autosesizat?
Toate acestea nu pot umbri însă bucuria pe care ne-a adus-o meciul din seara de 14 aprilie.
Considerăm această zi drept una istorică pentru renașterea rapidistă. Victoria din teren a fost obținută într-o manieră entuziasmantă, pentru care îi felicităm din inimă pe jucătorii, antrenorii și conducătorii Academiei Rapid. Suntem mândri de voi!
Suporterii Rapidului au semnat triumful deplin al serii de 14 aprilie. Prezența lor extrem de numeroasă, în număr record pentru Liga a IV-a din România, a demonstrat, dacă mai era nevoie, că acesta este drumul corect pentru renașterea rapidistă.
Rapidul nostru drag a arătat lumii întregi că trăiește prin comuniunea dintre cei din iarbă și cei din tribună. Acesta este mesajul ferm pe care suflarea rapidistă îl transmite întregului fotbal românesc!
Ceea ce era de demonstrat s-a demonstrat în seara de 14 aprilie. Acesta este Rapidul și nimeni, niciun grup de interese nu va mai putea să ne oprească!
Clubul Aristocratic Rapid
( Credit foto: Academiarapid.ro)