post

OVIDIU NAHOI A DEMISIONAT!

OVIDIU NAHOI A DEMISIONAT DIN CALITATEA DE PREȘEDINTE ȘI MEMBRU AL ASOCIAȚIEI CLUB SPORTIV REDIVIVUS 2017!
Mă adresez vouă, susținătorilor proiectului renașterii rapidiste, prin intermediul acestei publicații, una dintre vocile rapidiste ce le respect cel mai mult.
Începând de azi, 29 martie, mi-am depus demisia din calitatea de președinte și membru al Asociației Club Sportiv Redivivus 2017.
O spun din capul locului, aceasta este urmarea unui conflict de interese în care m-aș afla, ca jurnalist. Nu pot fi președinte sau membru într-o asociație care și-a anunțat intenția de a primi o finanțare din partea unei administrații locale, indiferent de culoarea politică a primarului sau a majorității din Consiliu. În acest fel, mi-ar fi afectată independența, condiție absolut necesară în profesia mea.
Altfel, în nume personal, susțin proiectul de dezvoltare sportivă al Asociației Redivivus. Nu am participat la elaborarea lui, întrucât nu sunt specialist în domeniul sportiv și nici nu am avut în această perioadă atribuții în sfera administrativă a Asociației.
Însă acest proiect mi se pare foarte bine realizat, ba mai mult, îl vă ca pe cel mai bun proiect de dezvoltare sportivă despre care am aflat în ultimii ani. Rămân la convingerea că administrațiile locale au datoria de a sprijini dezvoltarea sportivă în cadrul comunităților, pe principii de legalitate și transparență. Îmi doresc foarte mult ca proiectul Asociației Rapid Redivivus să reușească, însă eu nu mai pot fi acolo.
Acum aproape doi ani, am pus bazele proiectului CFR București, împerună cu un grup de entuziaști. Am înființat apoi Asociația Rapid Redivivus, ca structură de sprijin a proiectului.
Am cheltuit cu toții resurse financiare, de timp și de energie pentru a ”pune pe șine” proiectul CFR și am reușit o frumoasă promovare în Liga a IV-a.
Am decis apoi să punem această organizație la dispoziția noului proiect Academia Rapid, fără vreo pretenție sau condiție. Am fost singurul care nu s-a retras în acel moment din organizație, la rugămintea vechilor membri, pentru a asigura o anume continuitate și o comunicare încă necesară între promotorii noului proiect și fondatorii Asociației. Cred că a fost o decizie corectă.
Sunt fericit și mândru că am contribuit, cu mijloacele mele modeste, la renașterea rapidistă. Aceasta mi-a dat puterea de a trece peste toate atacurile nedrepte și mizerabile împotriva proiectului nostru și, uneori, a mea personal.
Acum, a venit momentul să susțin acest proiect din afară. Este un proiect solid, condus de rapidiști și am convingerea că ne va readuce acolo unde ne este locul.
Voi rămâne același membru devotat al Clubului Aristocratic Rapid, unde am onoarea de a fi prim-vicepreședinte.
Mulțumesc tuturor celor care m-au sprijinit în tot acest timp și vă urez tuturor cât mai multe bucurii rapidiste!
Al vostru,
Ovidiu Nahoi