post

E oficial! Steaua – Rapid se joacă pe Chiajna!

După frichineli de lungă durată, cei de la Steaua au stabilit că meciul cu Rapid de la mijlocul lunii aprilie se va disputa pe stadionul din Chiajna. Cum? Habar nu am, nu îmi pot da seama ce i-a făcut să ajungă la soluția asta, mie mi se pare teribil de proastă și mi se pare că au ratat șansa să facă o treabă memorabilă pe Național Arena. Care a fost problema? Banii erau problema? Serios?  Se acopereau din bilete chiar dacă stadionul nu era nici măcar pe aproape plin, așa cum se temeau frunțile îngrijorate de la CSA. Veneau mai mulți rapidiști? Așa, și? Era spectacol oricum.
Stadionul de la Chiajna mi se pare o variantă proastă, câteodată stau și mă întreb dacă n-a fost aleasă tocmai pentru că e așa proastă.
1. Cinci mii și ceva de locuri amărâte. Adică nici măcar jumătate din ceea ce a fost în tur, în Giulești, atunci când a fost spectacol. Pentru că asta vrea lumea, ei au impresia că ne uităm la meci pentru calitatea fotbalului? Ne mințim acum? Ți-e frică că nu vrei umple Național Arena și alegi un stadion mai mic decât cel umplut în tur? Ce ai în caaaaaaap?
2. Teren sintetic. De ce? De ce nu, ă? Dacă tot joacă ăștia din Liga 1, Liga 4 de ce nu ar putea? Ce contează că au jucat până acum doar pe pământ, noroaie și iarbă, bagă-i pe sintetic, dă-i încolo, că de aia câștigă… 2000 de lei pe lună.
3. Terenul e departe de București, nu prea merge lumea acolo. Galeriile, da. Dar oamenii normali, ăia care voiau să meargă cu copiii la meci, să le arate Steaua. Ăia se duc la Chiajna-n fundu curtii? S-o credeți voi!
4. Acces greoi, intrări și ieșiri pe străduțe, posibilitatea mare ca două galerii care se deplasează să intre în contact. Stadionul ăla n-a fost făcut și gândit pentru așa ceva, cine are vreo rivalitate cu Chiajna?
5. Biletele unde se vor vinde? Dacă e, să le pună în vânzare la Chiajna direct, să se asigure că e și mai greu accesibil meciul. Eventual să le poată cumpăra doar cei cu buletin pe Ilfov, trecuți de 75 de ani și cu semipareză pe dreapta.
În fine, asta e!