post

MAI BUNI CA ENGLEZII!

Suntem mai englezi decât englezii! Pe bani, nu pe vorbe
Academia Rapid a publicat, transparent și corect, bilanțul financiar al clubului pentru turul campionatului 2017-2018. Venituri – 900.000 de lei. Cheltuieli – 880.000 de lei.
Structura veniturilor ne oferă o informație foarte interesantă și definitorie pentru spiritul Rapidului. Să le luăm pe rând: contracte de publicitate – 280.000 de lei; contracte de sponsorizare – 250.000 de lei; bilete și abonamente – 220.000 de lei; donații – 150.000 de lei.
Rapidul a primit de la suporterii săi, prin bilete, abonamente și donații, o sumă de 370.000 de lei. Adică 41% din totalul veniturilor. 41%!
Știți ce înseamnă asta? Haideți să ne comparăm cu marile cluburi ale lumii.
Potrivit raportului Planet Football – Football Money League, întocmit de compania de consultanță financiară Deloitte, cel mai bogat club din lume este Manchester United. Venituri – 689 milioane de euro. Din care matchday (bilete și abonamente, că ei nu au nevoie de donații) – 20%; broadcast (drepturi de televiziune) – 27%; commercial (activități comerciale) – 53%.
Suporterii lui Man. Utd. au manifestat un „atașament financiar”, au contribuit bănește la nevoile echipei în proporție de 20%, iar cei ai Rapidului au dovedit un atașament dublu, de 40%!
Dintre echipele de Top 10 mondial, cel mai mare procentaj îl are echipa de pe locul 7, Arsenal Londra – 29%, cu 12 puncte procentuale mai puțin decât Rapid! Cei mai „zgârciți” suporteri din acest top sunt cei ai lui Juventus (care se află pe locul 10), cu numai 13% venituri „matchday”.
Chiar dacă nu am lua în calcul donațiile făcute de rapidiști și am ține cont numai de biletele și abonamentele vândute, tot am avea un „matchday” de 24%, adică ne situăm între Arsenal și Manchester United la acest capitol.
Și cu asta putem spune că am trecut cel mai greu test, acela al fidelității, care se manifestă nu numai prin vorbe, ci și cu bani. Suntem mai englezi decât englezii.
Și mai putem afirma ceva, clar și răspicat: nu am primit niciun leu de la Primăria Sectorului 1, așa cum ne acuză dușmanii. Ne-am descurcat cu forțele noastre.
Acum gândiți-va cât de puternici vom deveni dacă vom urca în ligile superioare și vom încasa și „broadcast” (drepturi de televiziune)! Plus că vor veni mai mulți sponsori și, de ce să nu o spunem, mai mulți spectatori la stadion. Mai putem lucra și la partea de commercial, cu un fan shop, ale cărui câștiguri să meargă direct la club, la fel de transparent și de corect.
Până atunci, keep walking guys, keep up the good work! Rămâneți așa cum ați fost și până acum, hotărâți și Rapidiști înainte de toate. Nu putem fi opriți!