post

ETERNUL PANCU!

Eternul Pancu, pentru rapidiştii necondiţionaţi
Marele câştig, cel mai reuşit „transfer” al acestui sezon este (a câtă oară, a cincea?), Daniel Pancu.
Acest domn grizonat, aflat la „prefixul 40”, are deja peste 20 de ani de Rapid, mai mult de jumătate din viaţă. Pentru că ştim, şi atunci când juca la Cesena, Beşiktaş sau Terek Groznîi, inima lui era tot în Giuleşti.
La meciul cu Victoria am avut ocazia să-l privim de aproape, de pe marginea terenului, pentru că pe stadionul Coresi tribunele au fost la propriu neîncăpătoare.
Deşi mai împlinit la trup decât la debutul alb-vişiniu din 1997, ataca mingea cu aceeaşi privire oţelită ca atunci când marca, în ziua în care Papa Ioan Paul al II-lea vizita România, golul relansării luptei pentru titlul de campioană. „Am readus Rapidului speranţa”, declara Pancone după meciul acela în care Galeria a scandat „Papa, om cinstit, s-a rugat pentru Rapid!”. Câteva etape mai târziu, venea un titlu după o aşteptare de 32 de ani.
Sâmbătă, ne-a readus speranţa iar. A demonstrat că este un lucid organizator al ofensivei, un golgeter de clasă şi un excelent servant pentru Bădiţa sau Daniel Niculae (de data această indisponibil).
Victoria în faţa Victoriei ne-a mai demonstrat ceva. Viitorul e pe mâini bune. Repriza a doua a meciului a fost prima jucată integral fără cei doi veterani, Pancone şi Nico. Iar băieţii s-au ţinut bine în ghete, au continuat să domine şi au mai înscris o dată, prin şutul de Champions League al căpitanului Mitea.
Desigur, suntem conştienţi că adversarul nu a fost unul foarte puternic. Şi vedem că mai este încă multă încâlceală la mijlocul terenului. Poate Grigorie va rezolva şi problema asta, sau poate îl „răzgândim” pe Zicu, un fotbalist tehnic şi inteligent, care poate să deschidă orice apărare.
Acest început de sezon ne-a mai adus un câştig. Acum se aleg rapidiştii de „rapidişti”. „Scepticii”, mimozele cărora nu le convine nuanţa de vişiniu de pe tricouri, sau nu ştiu ce bucată de gazon insuficient de verde, au făcut pasul înapoi. Şi e mai bine aşa. Am rămas noi, cei care iubim Rapidul necondiţionat. Pentru noi joacă Pancu, Nico, Bădiță, Bărbălău, Boian, Iacob…