post

GAȘCĂ DE RONINI, V-AȚI ATINS SCOPUL. E DOAR ÎNCEPUTUL

 Gata, meciul cu Progresul Spartac 1944 a    dovedit că aveţi valoare de fotbalist şi gene de învingător. Aţi jucat la victorie, aţi primit un gol „împotriva cursului jocului”, cum zice clişeul, dar v-aţi bătut până la capăt şi aţi egalat. Aţi demonstrat că nu sunteţi cu nimic inferiori adversarului. Să renunţăm la specialitatea casei şi să nu mai comentăm arbitrajul. Pentru că avem altele de discutat, mai importante. Pentru că aţi reuşit o altă performanţă, nu doar mai importantă ci şi faptică, de netăgăduit. Aţi promovat în Liga 4. După primul an. Din prima încercare. Poate că sunteţi tentaţi să nu va bucuraţi prea tare. Poate că la începuturile voastre ca fotbalişti, la primii paşi pe gazon, vă vedeaţi altundeva la vârsta asta. Undeva, într-o ligă mai sus, şi cu un CV mai impresionant. Dar nu aveţi niciun motiv, absolut niciun motiv, să subestimaţi ce aţi realizat. Imediat veţi înţelege de ce. 
Ştiţi ce e acela un „ronin”? E un samurai rămas fără stăpân şi nevoit să supravieţuiască singur, în condiţiile în care el nu ştie decât să lupte. Vă daţi seama ce fac mai mulţi ronini strânşi într-o gaşcă – liberi, uniţi şi învăţaţi să lupte. Deja v-aţi dat seama. Aţi promovat în Liga 4. După primul an. Din prima încercare. V-aţi adunat într-o echipă în decurs de nici două săptămâni, ca naţionala Danemarcei la Campionatul European din 1992 (dacă încă nu aţi aflat ce au făcut băieţii ăia, căutaţi pe Internet şi n-o să va vină să credeţi).
Vă numiţi CFR, la fel ca alţi băieţi, care s-au strâns şi ei, în 1923. Căpitanul lor, Grigore Grigoriu, era un ronin ca şi voi. Plecase de la redutabilul club Venus, nu se ştie din ce motive. Şi împreună cu prietenii lui de la Atelierele Griviţa, a început o istorie de 94 de ani, scrisă, în cea mai mare parte a ei, sub denumirea Marelui Rapid. Cu acest nume şi în această componenţă v-aţi atins scopul. Aţi promovat în Liga 4. După primul an. Din prima încercare. E, pur şi simplu, o izbândă. 
Acum vine meciul cu Tracţiunea, unul fără miză, ca Rapid – UTA de la finalul campionatului 2003. E primul vostru meci relaxat. Distraţi-vă pe teren, exersaţi deposedări, ieşiri din apărare, driblinguri, pase, centrări, şuturi… scheme de joc individual şi de echipă. Apoi luaţi-vă vacanţa pe care o meritaţi. Urmează o vară în care trebuie să pregătim multe! 
LUPTĂ CFR!