post

CRONICI LA FIRUL IERBII

C.F.R. București deschide Balul Primăverii pe Giulești în compania SPORT Team, o echipă cu rezonanțe artistice având în componență actori îndragiți ai comediei contemporane fapt care amintește de Rapidul de odinioară susținut de mari creatori de spirit românesc și purtători de vise vișinii. Alături de aceștia, nu putem să nu remarcăm prezența pe legendarul stadion a portarului Generației de aur a fotbalului românesc, Bogdan Stelea, sosit probabil pentru colegii săi, însă cu siguranță amintindu-și de clipele petrecute pe gazon în fața vestitei Galerii rapidiste.
În acest cadru boem și plin de speranță, într-o duminică însorită, primăvara a ales să își aștearnă ghioceii pe gazonul din Giulești ca pe o promisiune că năzuințele rapidiștilor nu mor niciodată și ca urmare, iată, alb-vișiniii aliniază la start o echipă omogenă întărită în pauza competițională prin aducerea unor jucători de viitor care cunosc spiritul giuleștean fiind prezenți în tribună la multe meciuri ale Rapidului. Oare un viitor Săpunaru…
Partida debutează cu inimile bătând în ritmul IMNULUI RAPIDULUI urmat apoi de încurajările suporterilor prezenți la tribuna 0, ca o corecție istorică pentru cei care au considerat sau chiar consideră Giuleștiul o MECCA POLITICĂ pentru „izbăvirea electorală”!
Jocul se întețește încă din primele minute, semn că bătrânul stadion impune respectul cuvenit și că tribunele păstrează încă ecoul partidelor cu Venus, Ripensia, sau chiar Timișoara, demonstrând încă o dată că Rapid nu are nevoie de steaua sau Hamburg să-și justifice existența!
Acordurile unei melodii „italiene” răzbate de la tribuna a II-a amintind de SANREMO 85… CHE SARA? CHE SARA? NOSTALGII VIȘINII! OARE CE VA FI CU ACEASTA ECHIPĂ ÎNTR-O ZI…
dar Copiii Grantului răspund imediat și intră la pauză cu un avans de două goluri! 2-0!
Repriza secundă reprezintă un adevărat FESTIVAL GIULEȘTEAN, CINCI GOLURI înscrise în poarta adversarilor pentru SCORUL FINAL: 7-0!!!! …un SHOW DE EXCEPȚIE al celor care înțeleg să strige NEMURIREA RAPIDULUI așa cum o făceau înaintașii lor!
CFRistii de azi promit RAPIDUL DE MÂINE, BARIERE NU SUNT! RAPIDUL NE ESTE ȘI APĂ ȘI PÂINE!

RENAȘTEM ÎMPREUNĂ!